Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat - Lärare som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Fagareds enheter i Marks kommun i Öxnevalla, Horred har plats för 16 ungdomar, pojkar i åldern 16-21 år och skolpliktiga flickor omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare inför terminsstarten våren 2022 till ett vikariat om 12 månader med möjlighet till förlängning. Vikariatet har en omfattning av 80% tjänst. Som lärare på SiS Ungdomshem Fagared har du ett livsviktigt uppdrag, nämligen att skapa motivation och lust att lära för en målgrupp ungdomar som ofta har fått en negativ inställning till skolan och som har många misslyckanden bakom sig. Du arbetar relationsskapande och får en chans att göra skillnad för varje individ och möjliggöra plats för förändring. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din profession som lärare. Du kommer att undervisa i olika grundskoleämnen i mindre elevgrupper utifrån varje elevs behov och förutsättningar. Din tjänst anpassas så att den i första hand, och så långt det är möjligt, är inom din lärarbehörighet och fungerar som assisterande lärare i andra ämnen. Som lärare kommer du att sköta externa kontakter med avlämnande och mottagande skolor samt socialtjänst. Du arbetar i engagerade team kring ungdomen som innebär ett nära och strukturerat samarbete mellan lärare, psykologer, behandlingssekreterare, familjebehandlare och avdelningspersonal. Du kommer att ingå i ämnesnätverksgrupp, med syfte att skapa samarbete och möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan lärare på myndighetens 23 ungdomshem. Du kommer även att delta i olika myndighetsgemensamma skolkonferenser och utbildningsinsatser. SiS erbjuder dessutom en rad olika internutbildningar för att skapa goda förutsättningar i din personliga utveckling. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja samt har naturlig fallenhet att skapa framgång i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är som lärare trygg i din yrkesroll, flexibel och ansvarstagande. Du förhåller dig positiv och lösningsfokuserad även i utmanade situationer. Du har god förmåga att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter och förändra din planering utifrån de förutsättningar som råder. Du drar lärdom av erfarenheter och är öppen för att ge och ta emot utvecklande feedback. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenheter av undervisning i särskilda undervisningsgrupper samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande. Vi söker dig med lärarlegitimation. I nuläget har vi behov av behörigheter i bland annat Idrott och hälsa, religion och hemkunskap. Vi ser därmed gärna sökande med behörigheter inom både teoretiska och praktiskestetiska ämnen. En bred utbildning och intresse av att undervisa i flertalet grundskoleämnen ses som en stor tillgång i skolverksamheten. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten förekommer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-05 Referensnummer: 2.9.1-7073-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Vildblomma
Rektor
010-4536401
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: • Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.