Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Klarälvsgården Behandlingsassistent timanställning

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent är ditt uppdrag att, med kort varsel, rycka in utifrån verksamhetens behov. Du kan själv styra vilka dagar du kan vara tillgänglig för att arbeta genom att lägga in det i vårt bokningssystem. Vår verksamhet har bemanning veckans alla dagar, detta ger dig som timavlönad möjlighet att arbeta dag/kväll, natt och helg. Behandlingsassistenter medverkar till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner samt medverka till ungdomars trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för ungdomar och klienter. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Personliga egenskaper: • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Du tillämpar ett högt säkerhetstänk, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. • Vid stressfulla situationer kan du agera lugnt, kontrollerat och professionellt. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i svenska skriftligen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Kräver gymnasieutbildning. Meriterande om du har lämplig utbildningsbakgrund, Högskole- eller YH-utbildning, inom socialt arbete. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse. Kan ske innan annonsperiodens slut.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-19 Referensnummer: A1127225
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Saiwan Kamber
Avdelningsföreståndare
010 453 56 58
Pia Gullarbergs
SEKO
010 453 56 21

Hanna Löfgren
Avdelningsföreståndare
010 453 56 17
Johan Collin
ST
010 453 56 21

Milos Stojanovic
Tf. Avdelningsföreståndare
010 453 56 40
Henrik Isgren
SACO
010 435 56 26
Övrigt

Övrigt: • Intervjuer kommer hållas löpande under ansökningstiden. • Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.