Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en verksjurist

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda. Har du vad som krävs? Är det du som ska bidra till att våra ungdomar och vuxna missbrukare får ett bättre liv? Statens institutionsstyrelse söker nu verksjurister till Juridiska avdelningen på SiS huvudkontor. Avdelningen består av en chefsjurist, en biträdande chefsjurist, sex verksjurister, två registratorer och en arkivarie. Som verksjurist arbetar du direkt underställd chefsjuristen. SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och utföras med god etik och hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättssäkerhet som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk.

Arbetsbeskrivning

Arbetet är varierande och omfattar alla juridiska frågor som kan uppkomma vid en stor förvaltningsmyndighet. Bland avdelningens arbetsuppgifter förekommer juridisk rådgivning till institutionerna, de tre verksamhetskontoren och huvudkontoret, rättsutredningar, utarbetande av remissvar, utarbetande av riktlinjer i juridiska frågor samt yttranden till domstolar och andra myndigheter. Medverkan i olika arbetsgrupper och utbildning i juridiska frågor tillhör också arbetsuppgifterna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska: • ha juristexamen omfattande minst 270 hp • vara notariemeriterad • genom arbete ha förvärvat kunskaper i allmän förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess och sociallagstiftningen Du bör: • ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet eller det som arbetsgivaren bedömer som motsvarande • genom arbete ha förvärvat kunskaper inom skollagstiftningen, hälso- och sjukvårdslagstiftningen och personuppgiftslagstiftningen Du är: För att lyckas i rollen är det viktigt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha ett gott omdöme och vara ansvarstagande. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera juridiska frågeställningar. För att du ska trivas ska du motiveras av blandade arbetsuppgifter och du ska vilja bidra med dina kunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader Tillträde: Enligt överenskommelse Vid årsskiftet kommer vi att flytta in i nybyggda lokaler i Solna Business Park

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-1481-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofie Lundin
Biträdande chefsjurist
010-453 40 42
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.