Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter timvikariat, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund enhet Ekebylund i Rosersberg, deltar du i den dagliga verksamheten på vår avdelning med allt vad det innebär och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Vi jobbar med att bygga trygga relationer men arbetar också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Arbetsuppgifterna varierar och en viktig del är att göra vistelsen hos oss så meningsfull som möjligt för kvinnorna där du antingen kan vara på avdelningen med våra klienter, åka på resa eller vara behjälplig med praktiska göromål, viss dokumentation ingår också. På avdelningen erbjuds enskilda samtal, gruppverksamhet, utredningar samt viss fysisk aktivitet mm. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet gentemot både klienter och kollegor. De som går vidare i processen kommer att bli inbjudna till en informations- och intervjudag torsdagen den 19/11 på enheten, där vi börjar med en gemensam allmän information och sedan har enskilda kortare intervjuer.

Kvalifikationer

Du är lyhörd och har ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Du har en behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning alternativt undersköterskeutbildning. Även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap, eller studerande inom detta område kan vara aktuell. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort sedan minst två år är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Efter informations- och intervjudagen den 19/11 sker introduktion löpande och arbete kan starta snarast för tjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: 2.9.1-5151-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Anette Skarstedt
HR-generalist
010-4532505
Laila Linde
Seko
010-4532520

Roger Lenngren
OFR
010-4534000Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.