Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem klarälvsgården söker behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en utmanande roll i en spännande och viktig verksamhet och samtidigt vara klientnära? Då ska du arbeta som behandlingspedagog hos Statens institutionsstyrelse, SiS. SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu behandlingspedagoger till våra låsbara avdelningar. I uppdraget som behandlingspedagog ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. Du kommer vara kontaktperson för ungdomar och ha ett utökat ansvar för ungdomens planering samt ha kontakt med vårdnadshavare för uppföljning av vården. Utöver det så kommer du att fylla en viktig roll gällande att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den strukturerade behandlingen.

Kvalifikationer

• För att vara behörig krävs YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning såsom beteendevetare, socionom eller socialpedagog. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • För att nå målet med att skapa sysselsättning behöver du vara en driven och kontaktsökande person som inte är rädd för att söka upp aktörer inom arbete och fritid. • Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift samt självständigt skriva utlåtanden. • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen och arbetat tidigare med tvångsvård i låst miljö samt myndighetsutövning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tidigast 2022-02-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-16 Referensnummer: A1079254
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Saiwan Kamber
Avdelningsföreståndare
010 453 56 58
Johan Collin
ST
010 - 453 56 21

Pia Gullarbergs
SEKO
010 - 453 56 21

Henrik Isgren
SACO
010 - 435 56 26


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här