Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Kommunikatör med fokus på webbkommunikation

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Om kommunikationsavdelningen Kommunikationsavdelningen ansvarar för myndighetens interna och externa kommunikation. Det innebär bland annat ansvar för myndighetens press- och mediearbete, sociala medier och varumärkesarbete, inklusive arbetsgivarvarumärke tillsammans med HR. Avdelningen jobbar tätt ihop med andra delar av organisationen. Det handlar bland annat om att utveckla myndighetens ledningskommunikation, samverkan med externa aktörer och vidareutveckling av SiS forskningskommunikation. På avdelningen arbetar kommunikatörer, strateger och pressekreterare i nära samarbete och du rapporterar direkt till kommunikationsdirektören. Arbetsuppgifter Har du erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete inom myndighet eller i samhällsnära verksamhet? Vill du bidra till samhällsnyttan och vara en viktig del i det? Är du samhällsintresserad och har ett gott omdöme? Då kan detta vara helt rätt uppdrag för dig! SiS kommunikationsavdelning fortsätter att utvecklas och vi stärker därför upp med ytterligare två kommunikatörer. Inom SiS är vi inne i ett förändringsarbete av vår organisation både på övergripande nivå och på kommunikationsavdelningen. Du kommer i din roll att bidra i detta omfattande och pågående förändringsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och driva kommunikativa insatser i olika utvecklingsprojekt och ge stöd i kommunikationsfrågor. Du följer upp och utvärderar resultat av kommunikationsinsatser och säkerställer att dessa når uppsatta mål och strategier. Du kommer arbeta tätt tillsammans med dina kollegor på kommunikationsavdelningen med innehåll, budskap och utveckling av kommunikationskanaler och strategier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en mycket god förmåga att arbeta i team och att bygga kontakter i en stor organisation. Din analytiska förmåga och förmåga att se helhet samt att vara flexibel och prestigelös är viktiga tillgångar i rollen som kommunikatör. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har: • Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, samhällsvetenskap eller annan motsvarande inriktning som arbetsgivaren finner lämplig • Flera års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete, gärna inom myndighet eller annan samhällsnära verksamhet • Erfarenhet av att ta fram digital kommunikation i form av filmer, podd eller liknande för olika kommunikationsplattformar • Erfarenhet av webbkommunikation • Vana av att stötta i kommunikationsplanering och driva uppdrag självständigt • Mycket god kunskap i svenska språket, både i tal och skrift Det är meriterande om du har: • Jobbat inom statlig myndighet eller annan del av offentlig sektor. • God kunskap i olika CMS och andra relevanta arbetsverktyg enligt branschstandard • Erfarenhet av utveckling av arbetsgivarvarumärke och annat varumärkesarbete

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-15 Referensnummer: 2..2-3915-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Hedin
Kommunikationsdirektör
010-453 40 59
Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.