Information om tjänsten

Anmälan företrädesrätt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Arbetsbeskrivning

Denna sida vänder sig enbart till dig som har haft en anställning på SiS och har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller av samma skäl inte fått din tidsbegränsade anställning förlängd. Du har då företrädesrätt till återanställning hos SiS enligt bestämmelserna i 25§ LAS. Om du har företrädesrätt framgår av ditt uppsägningsbesked eller besked om att din tidsbegränsade anställning inte kommer att fortsätta. Företrädesrätten gäller från den dag du tog emot ditt besked om uppsägning och i nio månader efter din sista anställningsdag. Du kan anmäla anspråk på företrädesrätten när som helst under den tid din företrädesrätt gäller. Om du vill göra anspråk på företrädesrätten klickar du på knappen ansök nedan. Din anmälan kommer att registreras i vårt rekryteringsverktyg Visma recruit. Du ska ange var i organisationen du vill anmäla företrädesrätt. Du ska även bifoga CV och Uppsägningsbesked eller Besked om att din tidsbegränsade anställning inte kommer att fortsätta, det gör du vid "bifoga annan fil"

Kvalifikationer

En anmälan om anspråk på företrädesrätten innebär att: - du är sökande till alla lediga befattningar (även tidsbegränsade anställningar) inom hela SiS som du har tillräckliga kvalifikationer för - du kan begränsa din ansökan till att gälla hela myndighetens verksamhetsområde eller bara en eller flera orter - saklig grund såsom förtjänst och skicklighet är vägledande vid urvalet - om du tackar nej till ett skäligt erbjudande om anställning är företrädesrätten förverkad

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-30 Referensnummer: 1.6.4-6440-2020 - Kopia - Kopia - Kopia - Kopia -
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Helena NilssonÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.