Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Att planera och prioritera det dagliga arbetet på avdelningen. Att fungera som ett sammanhållande stöd för och mellan personalen på avdelningen i deras arbetsuppgifter. Ansvara för att behandlingen på avdelningen utförs enligt gällande behandlingsplan för varje enskild klient, och att arbetet allmänt präglas av SiS etiska riktlinjer och värdeord. Detta innebär att du till stor del arbetar inne på avdelningen med klientkontakt och stöttar personalen. Ansvara för att dokumentationen i det klientadministrativa datasystemet KIA genomförs samt att du handhar klienternas ekonomi. Du agerar som avdelningsföreståndarens förlängda arm. Hålla etik- och jämställdhetsprogram levande i det dagliga behandlingsarbetet. Beredskapstjänstgöra enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan, viljan och modet att vara en trygg ledare och arbetsgivarrepresentant. Du har vitsordad ledarerfarenhet. Du har lämplig högskoleutbildning, exempelvis socionom, beteendevetare eller annan bildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du är strukturerad, ordningsam och organiserad i ditt arbetssätt. Du kan förmedla information på ett tydligt sätt och har en empatisk förmåga och kan ta tillvara på medarbetarens olika kompetenser. Du är noggrann, strategisk och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Som person är du lugn, trygg och stabil. Du är stresstålig och behöver vara bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning, då verksamheten är av akut karaktär. Samtidigt ställs höga krav på att du kan arbeta självgående, strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 2020-04-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-02 Referensnummer: 2.9.1-978-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sandra Wallin
Avdelningsföreståndare
010-453 59 33
Anna Jerwanska
Facklig förtroendeman, SACO-S
010-453 59 13

Mia Persson
Facklig förtroendeman, SEKO
010-453 59 90

Linda Nygren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-453 59 24


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.