Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare, vikariat heltid avdelning Kastanjelid

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Det finns 11 LVM-hem från Skåne till Västerbotten. På SiS LVM-hem Fortunagården vårdas 19 kvinnor, elva på låst avdelning och åtta på öppen avdelning.

Arbetsbeskrivning

Behandlingsplanering och utredningsarbete för klienter med LVM vård. Det innebär t ex att begära in dokumentation från socialtjänst, hälso- och sjukvård, tidigare placeringar med mera, för att sammanställa klientens bakgrund. Planera, boka samt hålla i möten med socialtjänst och klienter samt ansvara för kontakt och information mellan socialtjänst, klienter och övriga inblandade under vårdtiden. Dokumentera i journalföringssystemet KIA. Ha enskilda samtal och intervjuer med klienter och ev övrigt nätverk. Färdigställa och ansvara för att behandlingsplaner och utredningar blir klara i tid enligt de överenskommelser som gjorts med socialtjänsten och enligt SiS LVM riktlinjer.

Kvalifikationer

Socionom eller annan examen som bedöms likvärdig. Du bör ha erfarenhet av utredningsarbete. Det är viktigt att du är flexibel, kan hantera en hög arbetsbelastning, och arbeta självständigt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier krävs en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner. Därtill är du organiserad och strukturerad och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet ställer även krav på att du är analytisk och att du kan sammanfatta dig klart och tydligt. Du behöver ha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-21 Referensnummer: 2.9.1-2523-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mervi Blomgren
Institutionschef
010-453 6801
Ros-Marie Gustafsson
ST
010-453 6825

Rolf Lindqvist
Seko
010-453 5797

Maria Hasselgren
SACO
010-453 6831


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Vad är Statens institutionsstyrelse?