Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Ljungaskog söker språkutvecklande lärare i svenska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens Institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård och behandling för ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt för vuxna med missbruk. Vården bedrivs på särskilda ungdomshem och LVM-hem. SiS Ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga är ett särskilt ungdomshem med plats för 27 flickor i åldrarna 16 – 20 år, fördelat på fyra avdelningar. Flickorna placeras på Ljungaskog av hemortskommunen enligt LVU. SiS Ungdomshem Ljungaskog ingår i Statens Institutionsstyrelse, se www.stat-inst.se. Örkelljunga ligger i nordvästra Skåne, beläget i naturskön skogstrakt. SiS Ungdomshem Ljungaskog bedriver skola året runt för sina ungdomar och undervisningen utgår från elevernas behov och förutsättningar, inom ramen för gymnasieskolans introduktionsprogram.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Lärdomsskolan på SiS Ljungaskog står inför en spännande och intensiv utvecklingsperiod som innefattar såväl fysiska förändringar, bland annat i form av färdigställandet av ett nytt skolhus, som organisatoriska förändringar där vi nyligen omdefinierat och förtydligat vår vision samt våra prioriterade områden. Ett av dessa områden innebär ett tydligare fokus på att vår undervisning ska genomsyras av ett språkutvecklande arbetssätt och det är här du kommer in i bilden! Vi söker dig som i första hand vill arbeta som ämneslärare inom ämnet svenska och har erfarenhet av att på ett systematiskt sätt arbeta språkutvecklande tillsammans med såväl elever som kollegor. Beroende på din övriga ämneskombination kommer tjänsten att anpassas efter detta. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att, förutom att leda det övergripande arbetet med att arbeta enligt ett språkutvecklande arbetssätt, bedriva undervisning/planering samt bedömning/betygsättning i dina ämnen med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar. En del av ditt uppdrag kommer även innefatta mentorskap, där du är en naturlig länk mellan skola och avdelning, samt att vara delaktig i de pedagogiska bedömningar, med fokus på bedömningar i de ämnen du undervisar i, som görs av våra elever inom ramen för institutionens akut- respektive utredningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska med ytterligare en ämnesbehörighet, gärna inom praktiskt-estetiska ämnen, för gymnasiet och/eller grundskolan. Du har vidare erfarenhet av att arbeta systematiskt enligt en språkutvecklande arbetsmodell, arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/arbeta-som-larare/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/ Vi tillämpar provanställning Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Anställningsform: semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-17 Referensnummer: 2020-01-03
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010/453 73 11
Mariana Nilsson, OFR
Behandlingsassisent
010/453 73 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Lars-Eric Lönnegren
Lärare
010/453 73 29


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.