Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker speciallärare/specialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare eller specialpedagog arbetar du främst med pedagogiska utredningar, deltar i och utvecklar skolans elevhälsoarbete och stöttar lärarna i olika situationer som exempelvis svåra elevsamtal. Du deltar i/leder kollegialt lärande, har handledning med lärarna och är en viktig del av utvecklingsarbetet på skolan. Vid behov kan du även bedriva undervisning med elever. Verksamheten är komplex och du kommer att samverka med och ges stöd av andra yrkesgrupper så som SYV, avdelningsföreståndare, behandlingssekreterare, behandlingspedagoger och psykologer i olika sammanhang. Arbetsuppgifter kopplade till säkerhet, särskilda befogenheter och den fysiska arbetsmiljön kan förekomma. Det finns stora möjligheter för den som vill vara med och utveckla verksamheten både på Sundboskolan lokalt men även på nationell nivå i t.ex. SiS lärarnätverk.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerade lärare och utbildad speciallärare/specialpedagog eller vara i slutet av din speciallärare/specialpedagogutbildning. Du behöver tilltalas av möjligheten att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik och kriminalitet. Vi har våra elever är placerade under kortare eller längre tid och det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential under den tid de befinner sig på institutionen. Du kan ta självständigt ansvar för och även utveckla dina arbetsuppgifter och har en förmåga att skapa och upprätthålla professionella och förtroendefulla relationer med kollegor och elever. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar semestertjänst.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde till höstterminen eller enligt överenskommelse med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-30 Referensnummer: 2.9.1-05122-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malte Karlsson
tf. Rektor
010-453 51 02
Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11

Mikael Vuopio
OFR/ST


Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24


Övrigt

Övrigt: - Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS begär ut ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vår skolverksamhet