Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker Leg Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är i huvudsak knuten till avdelningarna Sirius och Klockbacka vars målgrupp är pojkar som har missbruk, kriminalitet och psykosocial problematik. Ofta finns även en samsjuklighet med psykisk ohälsa samt neuropsykiatri. Denna tjänst innebär en chans att fördjupa sig inom det forensiska fältet likväl som inom missbruk och beroende. Sammantaget finns det fem psykologtjänster på SiS ungdomshem Bärby. Dina uppgifter är att genomföra bedömningssamtal, vid behov göra suicidriskbedömningar vid samtliga avdelningar, bedriva individuella psykoterapier, gruppbehandling, handleda och utbilda behandlingsassistenter samt ingå som en del i olika team där du samverkar med andra professioner och yrkesroller runt ungdomarna. Du behöver vara flexibel i din planering då omständigheter på avdelningarna och runt ungdomarna snabbt kan ändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med inriktning kognitiv beteendeterapi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kliniskt arbete gärna med extra kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder. Om du har erfarenhet av neuropsykologiska och neuropsykiatriska utredningar är det meriterande likaså om du tidigare arbetat inom beroendevård eller psykiatri. Andra meriterade kvalifikationer är kunskap om antisocial problematik och utbildning i strukturerade riskbedömningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-18 Referensnummer: 2240-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Allan Mare
Bitr institutionschef
010-453 22 03
Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Henrik Isgren
saco
010-453 56 26

Adham Sultan
seko
010-453 22 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.