Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en strukturerad projektledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

SiS huvudkontor söker en projektledare till ett spännande och viktigt projekt med förväntat startdatum i april 2021. Projektet beräknas pågå året ut, med möjlighet till förlängning. Vi söker en projektledare som kan planera, koordinera och leda projektet. Tjänsten är placerad vid myndighetens GD-kansli. Syftet med projektet är att förbättra ledningens förutsättningar att styra, normera och stödja verksamheten genom styrdokument. Målet med projektet är att öka rättssäkerheten, kvaliteteten och enhetligheten i SiS verksamhet. Ett annat övergripande mål är att det ska vara lätt att göra rätt som chef och medarbetare på SiS. Projektet har i uppdrag att bl.a. • Ta fram förslag på en enhetlig struktur för myndighetens styrdokument. • Ta fram förslag på hur ägarskaps- och ansvarsfrågor kopplat till styrdokument kan tydliggöras. • Ta fram förslag på hur styrdokumenten kan bli mer användarvänliga och anpassade till verksamhetens förutsättningar och behov. • Säkerställa att en genomlysning och anpassning görs av myndighetens befintliga styrdokument, dels för att rensa och tydliggöra men också för att anpassa befintliga styrdokumenten till den nya strukturen. Projektet, som är myndighetsövergripande, innebär flera kontaktytor inom myndigheten och kommer också att ha flera beröringspunkter med andra pågående projekt i myndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • jur.kand./juristexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, • gedigen erfarenhet av styrning och förvaltning från offentlig verksamhet, • erfarenhet av att leda större projekt inom offentlig verksamhet, • erfarenhet av förändringsledning och implementering inom offentlig verksamhet. Om du har erfarenhet att av att leda ett liknande projekt kopplat till styrning och styrdokument ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet av styrning i en geografiskt spridd organisation. Arbetet ställer krav på att du är har en förmåga till helhetssyn. Vidare behöver du vara utåtriktad och ha god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, arbetar enligt en tydlig process där du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. Som projektledare har du en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt både i tal och skrift samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. Sist men inte minst delar du SiS värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Vi kommer i denna rekrytering att göra ett löpande urval.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tidsbegränsad anställning året ut, med möjligheter till förlängning. Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-15 Referensnummer: 2.9.1-2397-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mimmi Haugen
Enhetschef
010-453 40 09
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.