Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt 67% till behandlingsavdelning

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Ljungaskog har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor med olika funktioner och utbildningar. Med er samlade kompetens har ni möjlighet att gemensamt och tillsammans med ungdomen nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och tydlighet. Tjänster som söks är 1 st behandlingsassistent på behandlingsavdelning för flickor. Avdelningen kommer under 2021 ställas om till att kunna ta emot 4 flickor med särskilda vårdbehov. Vaken natt innebär arbetspass från klockan 21.40 till 07.15 respektive 08.15.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. För den särskilda målgruppen som du kommer att arbeta med behöver du vara en lugn person som ändå kan vara tydlig i sina budskap. Du kan behålla din professionalitet även i situationer som berör dig starkt känslomässigt. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du behöver vara trygg i dig själv och ha en god förmåga att samarbeta och hantera stress som en av få vakna personal på institutionen. Minst avslutad gymnasieutbildning (företrädesvis med inriktning omvårdnad) krävs för att söka tjänsten. Teoretisk och/eller praktisk erfarenhet och kunskap av arbete med personer med neuropsykiatriska eller intellektuella funktionsvariationer är meriterande Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på avdelningen. Din förmåga att använda svenska språket i tal och skrift behöver vara god. Körkort är ett krav. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs Vi tillämpar provanställning. Intervjuer kommer att genomföras löpande, Du som är intresserad, väntar inte med att söka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-19 Referensnummer: 2021-13
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Raphaela Bannehr
Avdelningsföreståndare
0104537341
Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300

Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Ahmed Abdulal
Facklig representant för SEKO
010/453 73 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och