Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en avdelningsföreståndare (AF) till SiS LVM-hem Renforsen. Hemmet har två avdelningar varav den ena är en sluten avdelning med tio låsbara platser och den andra är en öppen avdelning med åtta platser avsedda för klienter som bedömts kunna vårdas i öppnare former. Som AF har du personalansvar och är ansvarig för arbetsmiljö, budget samt fattar beslut rörande avdelningen, klienter och klientverksamheten. Du ingår i institutionens ledningsgrupp där vi med gott arbetsklimat arbetar tillsammans med verksamhetsutveckling mot uppsatta mål. AF ingår i institutionens beredskapsgrupp och har därför beredskapstjänstgöring somliga kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Du ska ha akademisk examen på minst 210 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan inriktning arbetsgivaren finner lämplig. Vi räknar med att du är en person som är positiv, trygg och stabil med stor självinsikt. Att du kan anpassa ditt förhållningssätt efter olika till situationer. Du driver självständigt, och strukturerat, dina processer tills resultat är uppnådda. Det är viktig att du har en god kommunikativ förmåga och arbetar bra tillsammans med andra. Du ska även kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-15 Referensnummer: A927305
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christopher Wangson
Institutionschef
010-453 55 01
Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09

Malin Almqvist
Avdelningsföreståndare, Slutna avdelningen
010 - 453 55 31
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.