Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Att planera och prioritera det dagliga arbetet på avdelningen. Att fungera som ett sammanhållande stöd för och mellan teamen på avdelningen i deras arbetsuppgifter. Ansvara för att upprätta behandlingsplan för varje enskild klient och att behandlingen utförs enligt denna samt att arbetet allmänt präglas av SiS etiska riktlinjer och värdeord. Detta innebär att du till stor del arbetar inne på avdelningen med klientkontakt och stöttar personalen. Tjänsten är varierande och kräver god förmåga att kunna fatta snabba beslut i det dagliga arbetet. Ansvar för kontakterna med socialtjänst, frivård eller andra myndigheter som berör klienten under vistelsen på intagsavdelningen. Att dokumentationen i klientadministrativa datasystemet KIA genomförs samt att säkerställa att kunskapsöverlämning till nästa avdelning sker på ett strukturerat sätt. Hålla etik- och jämställdhetsprogram levande i det dagliga behandlingsarbetet. Beredskapstjänstgöra enligt schema.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning inom vård och behandling eller annan akademisk utbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är ett krav. Vi söker dig som är flexibel, har förmågan och modet att vara en trygg ledare och arbetsgivarrepresentant. Du har vitsordad ledarerfarenhet. Du har erfarenhet av missbruksvård och en välutvecklad analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du tar initiativ till utveckling och är strategisk, strukturerad och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Då verksamheten är av akut karaktär behöver du vara trygg och bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning. Det ställs höga krav på att du kan arbeta självständigt och i grupp, strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Du kan förmedla information på ett tydligt sätt i både tal och skrift. Du har även en empatisk förmåga och kan ta tillvara på medarbetares olika kompetenser. Det är viktigt att visa engagemang och bidra till vår gemensamma arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi ser erfarenhet av psykiatri, juridik samt socialt arbete som meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 2021-02-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-07 Referensnummer: 2.9.1-5835-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Stefan Eklöf
Avdelningsföreståndare
010-453 59 46
Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 90

Linda Nygren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-453 59 24

Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.