Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administrativ chef som kan bygga relationer

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Fagared har åtta avdelningar med plats för 52 pojkar och flickor huvudsakligen i åldern 16-21 år och som är omhändertagna enligt LVU eller dömda enligt LSU. Vi är ca 300 medarbetare på institutionen och bedriver verksamhet på tre orter: Lindome, Öxnevalla och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Vår administrativa chef går nu vidare till nya utmaningar och vi söker nu dennes efterträdare. I rollen som administrativ chef ligger att skapa och upprätthålla rutiner för administrationen samt bära ansvar för HR frågor, ledningssystem, drift, budgetplanering och uppföljning för hela institutionen. Som administrativ chef har övergripande ansvar för ekonomi, administration, kök och andra stödfunktioner. Administrativ chef ingår institutionens ledningsgrupp och är direkt underställd institutionschefen.

Kvalifikationer

Som ledare är du strukturerad, van att prioritera och fördela samt är resultatorienterad. Du är tydlig, kommunikativ och relationsskapande och bidrar på detta sätt till en god samverkan och ett gott klimat inom och utom organisationen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Arbetsort är SiS ungdomshem Fagared i Lindome. Tjänsteresor ingår i tjänsten därför krav om B-körkort.
Krav: Akademisk utbildning, dokumenterad erfarenhet av att vara chef och personaladministration samt B-Körkort. Meriterande med kunskap om: • HR • Ekonomi inkl. budget • Livsmedelskunskap • Arbetsmiljökunskap • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet • Samverkan med andra myndigheter • Fastighetsdrift och fastighetsförvaltning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-28 Referensnummer: 2.9.1-4272-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fagared rekrytering


Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307


Övrigt

Övrigt: Intervjuer kommer hållas den 9 september. Arbetsort är SiS ungdomshem Fagared i Lindome. Tjänsteresor ingår i tjänsten därför krav om B-körkort. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. SIS tillämpar 6 månaders provanställning. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här