Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker dig som vill vara med och utveckla vår ledning och styrning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Lockas du av att bidra till ett livsviktigt uppdrag genom att utveckla ledningen och styrningen i en komplex verksamhet? Har du flerårig erfarenhet av arbete med ledning, styrning och förvaltning inom offentlig verksamhet? Då kan du vara den vi söker. SiS befinner sig i en spännande förändringsresa och det pågår flera parallella utvecklingsinsatser för att förbättra ledningen och styrningen och stödet till kärnverksamheten. Två projekt leds av GD-kansliet. Det ena projektet, SiS nya organisation, syftar till att utveckla myndighetens organisation med fokus på, ett SiS, med en ledning, styrning och uppföljning som skapar förutsättningar att arbeta likvärdigt, effektivt och rättssäkert. Det andra projektet, styrdokuments-projektet syftar till att förbättra förutsättningarna att styra, normera och stödja verksamheten genom styrdokument. GD-kansliet söker nu en kvalificerad utredare för att ytterligare utveckla arbetet med frågor som handlar om ledning och styrning. Initialt kommer du att arbeta i de båda projekten på GD-kansliet, främst med att omarbeta och utveckla myndighetens arbets- och delegationsordning. Arbetet kommer att ske i nära dialog och samarbete med medarbetare i projekten, chefer och andra medarbetare i hela myndigheten, samtidigt som du i stor utsträckning kommer att arbeta självständigt och driva ditt eget uppdrag framåt.När den nya arbets- och delegationsordningen är beslutad och implementerad kommer du att arbeta med andra myndighetsövergripande uppdrag eller projekt med fokus på ledning och styrning, förvaltning och utveckling av verksamheten. Tjänsten är varierande och utvecklande. Resor inom Sverige förekommer.

Kvalifikationer

Arbetet ställer krav på att du är kommunikativ och har mycket god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats med god kvalitet och levererar enligt tidplan. Du har initiativförmåga, nyfikenhet och intresse av att utveckla verksamhet och arbetssätt. Därtill kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar som ställer krav på strategiskt tänkande och helhetssyn. Arbetets karaktär ställer höga krav på integritet och stor vikt kommer därför att läggas vid din personliga lämplighet. Sist men inte minst delar du SiS värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Vi söker dig som har: • en akademisk examen inom juridik, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, • flerårig erfarenhet av arbete med ledning, styrning och förvaltning inom offentlig verksamhet och • mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av: • utvecklingsarbete kopplat till arbets- och delegationsordning, • att arbeta med organisationsutveckling, • att leda projekt eller uppdrag eller delta i större projekt, • kvalificerat utredningsarbete • arbete inom SiS eller liknande verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt Provanställning 6 månader tillämpas Vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer kan komma att göras löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-01 Referensnummer: 2.9.1-3910-2022.
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mimmi Haugen
Enhetschef
010-453 40 09
Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.