Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent timvikarie, avd. Lycke

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och att motivera till förändring. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är ett tufft och utmanande men också roligt arbete. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Timvikarie ersätter ordinarie personal som är ledig eller sjuk alt går in extra vid särskilda tillfällen. Tjänstgöring efter särskild överenskommelse med avdelningsföreståndare för varje tillfälle. Behandlingsassistenter deltar i olika fritidsaktiviteter med ungdomarna, i gränssättning, i social träning mm. Timvikarier arbetsleds av tjänstgörande ordinarie personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Du har ett professionellt bemötande och värnar om goda relationer till alla klienter, deras anhöriga och dina kollegor. Lika viktigt är det att du har en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt, nedtrappande och tydligt sätt. Kräver gymnasieutbildning. Meriterande om du har lämplig utbildningsbakgrund, Högskole- eller YH-utbildning, inom socialt arbete. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du som sökande har erfarenheter av att jobba inom institutionsvård och omsorg gärna inom verksamhet som riktar sig mot LSS.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Omgående.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-01 Referensnummer: 2.9.1-05742-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Daniel Thorpe
Bitr. Avdelningsföreståndare

Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Cecilia Vikberg
OFR
0104533240


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vandelprövning görs på alla nyanställningar inom myndigheten.