Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog 100 % till Särskilt förstärkt avdelning

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog startar en särskild förstärkt avdelning för ej skolpliktiga flickor. Nu söker vi 4 behandlingspedagoger till vår nya avdelning Nyhaga. Avdelningen är en kvalificerad och särskild förstärkt avdelning inom ramen för SiS med de förutsättningar som följer av vård på särskilt ungdomshem enligt § 3 LVU. Fokus ligger på habiliterande insatser och anpassning utifrån den specifika ungdomens funktionsnedsättning. Målet för vården är att förbereda ungdomen, och tillsammans med socialtjänsten, planera för ett boende utanför SiS. Avdelningen har fyra behandlingsplatser med en hög bemanningstäthet i förhållande till SiS ordinära ungdomshem. Som behandlingspedagog har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du arbetar både i team och självständigt med ungdomarnas behandlingsinsatser och håller i gruppaktiviteter. Du bidrar till att göra skillnad och verkar för att verksamheten når uppsatta mål. Arbetet genomförs också utanför avdelningen och du som behandlingspedagog ska vara ungdomarna behjälplig med praktiska göromål. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande! Dokumentation är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2 års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialpedagogiskt behandlingsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar och/eller ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt utbildning i motiverande samtal, traumamedveten omsorg är meriterande. Du behöver vara bekväm med att arbeta motiverande och stödjande i vardagen samt ha en god förmåga att sätta gränser. Vi arbetar med förändringsarbete, därför behöver du som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer. Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du drivs av viljan att motivera ungdomar till förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. B körkort är ett krav. Du behöver också ha tillgång till egen bil. Arbetsgivaren begär utdrag ur Rikspolisens belastnings och misstankeregister före anställning. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-30 Referensnummer: 2021-14
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Shahad Nordén
Avdelningsföreståndare
010/453 73 31
Jessica Jönsson, OFR
Behandlingsassistent
0104537300

Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.