Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Utveckla behandlingsarbetet på avdelningarna tillsammans med avdelningsföreståndaren, ärendehandleda personal, delta i behandlingsplanering, bedriva individualpsykoterapeutisk behandling samt, vid behov, kunna genomföra viss personalutbildning inom ramen för psykologens kompetensområden. Psykologutredningar på placerade ungdomar på institutionen kan vara aktuellt i viss omfattning. Psykologerna är organisatoriskt underställd bitr institutionschefen och ingår i en arbetsgrupp med två psykologer och två sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team. Du har ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså har du förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-30 Referensnummer: 3108-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
0104534282

Peter Håkansson
Institutionschef
010-453 21 01
Lena Henriksson
Facklig företrädare SACO
0104534195Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag från polis och belastningsregister. SiS tillämpar 6 månaders provanställning Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Körkort för bil med manuell växellåda krävs