Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Redovisningscontrollers till Statens institutionsstyrelse

Arbetsplatsbeskrivning

På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi två redovisningscontrollers till vår redovisningsenhet. Redovisningsenheten består av nio medarbetare som kvalitetssäkrar och genomför ekonomiprocesser från faktura till bokslut. Enheten ansvarar för myndighetens ekonomisystem, kund- och leverantörsreskontra, fakturering och bokslut. Myndigheten har Unit4 Business World (Agresso) som ekonomisystem och Visma Proceedo som elektroniskt fakturahanteringssystem. Enheten agerar rådgivande och stödjande till huvudkontoret, verksamhetskontoren och SiS olika institutioner. Befattningen som redovisningscontroller är en nyinrättad tjänst vid myndigheten. Fokus i uppdraget kommer vara inriktad på analys av myndighetens ekonomiska data för att säkerställa rättvisande redovisning, god regelefterlevnad och ett effektivt resursutnyttjande. Schematiskt arbetar övriga kollegor på enheten med inriktning på löpande redovisning. Redovisningscontrollern analyserar data på detaljerad nivå och finansiella controller, vid planeringsenheten, ansvarar för myndighetens övergripande analys. En viktig komponent i rollen är att identifiera förbättringsområden och föreslå adekvata åtgärder. Åtgärderna kan sedan innefatta framtagande av nya processer, uppdaterade riktlinjer samt ta fram utbildningar och hålla i dessa för berörd personal. En viss del av tjänsten kan komma att innefatta mer löpande redovisningsmässiga moment och bokslutsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Minst tre års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom statlig verksamhet. • Erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 Business World. • Goda kunskaper i Visma Proceedo. • Mycket goda kunskaper i Officepaketet • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift. Du bör ha: • Någon form av påbyggnadsutbildning inom ekonomi. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, ansvarstagande samt kunna organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid med optimal kvalitet. Du samarbetar lyhört med din omgivning, såsom med kollegor i enheten, såväl som övriga medarbetare i organisationen. Du tar initiativ där det behövs och kommer gärna med förslag på förbättringar inom ditt ansvarsområde. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-20 Referensnummer: 2.9.1-7148-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Freddie Hellström
Enhetschef
010-453 40 12
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: Vi planerar att göra urval och genomföra intervjuer i januari-februari 2022. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.