Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter (sommarvikariat) till avdelningarna i Lund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår. Denna annons avser semestervikariat på avdelningarna i Lund.

Kvalifikationer

Utexaminerad eller studerande till behandlingsassistent eller annan utbildning/erfarenhet som är relevant för arbetet. -God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla -God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete -God förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du kontinuerligt bjuder in din omgivning till samverkan och erbjuder, framför allt, målgruppen en tillräckligt god tillgänglighet och återkoppling -God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, dokumentationsvana Erfarenhet av arbete inom tvångsvård på institution är önskvärt, samt vana vid att hantera konflikter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Ange i din ansökan om du specifikt söker vikariat på nattjänst! Tillsättning sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Behovet avgör antalet anställda vikarier.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-28 Referensnummer: Dnr 2.9.1-7622-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 30 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Petter Jarnlo
Avdelningsföreståndare
010-453 3020
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Frida Nylén
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 3031
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Hans Jarlstad
Tf avdelningsföreståndare
010-453 3024
Merja Aahtila
SACO
010-453 2409
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.