Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Upphandlingsjurist till Statens institutionsstyrelse, Huvudkontoret

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park. Har du kunskaper inom upphandlingsjuridik och vill fortsätta att utvecklas? Då kan vi erbjuda en intressant tjänst hos oss. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du tillsammans med andra medarbetare bidrar till att Statens institutionsstyrelse köper varor och tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt. Till inköps- och upphandlingsenheten vid huvudkontoret söker vi nu en vikarierande upphandlingsjurist på heltid, med inriktning mot offentlig upphandling och avtalsrätt.

Arbetsbeskrivning

Arbetet är varierande och omfattar alla frågor inom de upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga områdena som kan uppkomma inom en större förvaltningsmyndighet. I arbetet ingår, förutom inköpsfrågor, upphandlingsjuridisk och avtalsrättslig rådgivning till institutionerna, verksamhetsområdeskontoren och huvudkontoret, planering och genomförande av upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar, rättsutredningar, upprättande och uppföljning av avtal, revidering av interna föreskrifter samt yttranden till domstolar vid överprövning. Medverkan i olika arbetsgrupper och interna utbildningar i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor tillhör också arbetsuppgifterna. Andra arbetsuppgifter är att kontinuerligt följa rättsutvecklingen genom att bedriva omvärldsbevakning inom aktuella områden. Inom enheten arbetar vi aktivt tillsammans för att utveckla vår inköpsverksamhet. Du deltar i det löpande utvecklingsarbetet av enhetens arbetssätt så att Statens institutionsstyrelse köper varor/tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt. Inköps- och upphandlingsenheten har ett centralt och övergripande ansvar för Statens institutionsstyrelse upphandlingsverksamhet, strategiska inköpsarbete, rådgivning inom inköp samt för att utföra och stödja en god avtalsförvaltning inom organisationen. Enheten bemannas för närvarande av sex medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har en jur.kand. examen/juristexamen (180 p/270 hp) gärna med inriktning mot offentlig upphandling och/eller kommersiell avtalsrätt, • har kunskap om lagen (2016:1145) om offentlig upphandling, • har lätt för att omsätta juridik till praktisk tillämpning och goda råd • är analytisk och resultatinriktad, • är noggrann, strukturerad, ansvarstagande, flexibel, och drivande, • kan arbeta såväl självständigt som i grupp, • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt • har fallenhet för att samarbeta och kommunicera även med dem som inte har juridisk bakgrund. Det är meriterande om du: • är notariemeriterad eller på annat sätt ha förvärvat motsvarande erfarenhet, • har praktisk erfarenhet av kvalificerat offentligt upphandlingsarbete och • har kunskaper i avtalsrätt. Övrigt Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. Anställningen är ett vikariat på 1 år. Tillträde snarast. Resor i tjänsten kan förekomma. Förutom en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter kan vi bl.a. erbjuda flexibel arbetstid, ett förmånligt semesteravtal, subventionerad friskvård, förmånliga villkor för dig som är förälder m.m.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-30 Referensnummer: A973403
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anja Gustin
Enhetschef
070-6628225
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Frida Strandberg Landin
Seko
010-453 41 87


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.