Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta på avdelning Lycke, en låsbar behandlingsavdelning med 6 platser där det även finns ett specifikt uppdrag att jobba med särskilt vårdkrävande ungdomar. Du kommer; • Delta i det dagliga behandlingsarbetet med ungdomarna. • Driva och organisera olika behandlingsprogram. • Tillsammans med kontaktpersoner vara ansvarig för dokumentation kring varje ungdom och upprätta journaler i vårt dokumentationssystem KAJ. • Upprätta och revidera behandlingsplaner i samverkan med kontaktpersoner, ungdomarna och socialtjänsten. • Leda samverkansmöten med socialtjänsten. • Ansvara för att dokumentation och behandling följer gällande bestämmelser och riktlinjer inom SiS. • Det kan vara aktuellt att arbeta med institutionsövergripande uppdrag.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen på minst 210 högskolepoäng, exempelvis social omsorg, socionom, beteendevetare eller annan högskoleutbildning som kan prövas likvärdig. Du bör ha erfarenhet av behandlingsarbete av barn och unga. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och/eller av arbete på liknande befattning, med ett ledningsansvar, är detta meriterande. Arbetet ställer stora krav på den personliga lämpligheten. Du skall ha förmågan att se individen och att arbeta individanpassat utifrån att ungdomarna befinner sig i en utsatt livssituation. Vidare bör du vara flexibel, ha förmågan att hantera en hög arbetsbelastning samt har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du organiserad och strukturerad och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-26 Referensnummer: 2.9.1-5298-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Plate
Avdelningsföreståndare

Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.