Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Rebecka

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av 5 enheter: särskild förstärkt avdelning, utredning, låsbar behandling och öppen behandlingsavdelning samt skola. Vi söker en biträdande avdelningsföreståndare till vår institution med placering på den låsbara behandlingsavdelningen Saga. Som biträdande avdelningsföreståndaren är du direkt underställd avdelningsföreståndaren på avdelningen. Tillsammans med avdelningsföreståndaren arbetar du med att leda och utveckla arbetet på avdelningen. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade som bl. a. att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen vilket också omfattar bemanning/schemaplanering. Du kommer att arbeta nära personalgruppen på avdelningen och leda/coacha dem i arbetet med ungdomarna. Du är en person med särskilt ansvar för samordning och planering i verksamheten. I funktionen som biträdande avdelningsföreståndare är du ersättare för avdelningsföreståndare vid dennes frånvaro. Det innebär ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och ekonomiskt ansvar. Dokumentation är en betydande del av tjänsten. Du ansvarar också för ungdomarnas vård- och behandlingsplanering under deras vistelse på ungdomshemmet. Biträdande avdelningsföreståndare ingår i SiS ungdomshem Rebeckas ledningsgrupp och har tjänstgöring i chefsberedskap för hela institutionen enligt ett rullande schema. Allt arbete utgår från våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och ledarskap. För tjänsten krävs att du har en akademisk grundexamen på 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap, alternativt att du har en motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha erfarenhet av institutionsvård och behandlingsarbete. Du har arbetsledarerfarenhet inom socialt arbete eller har erfarenheter från att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter. I rollen som biträdande avdelningsföreståndare behöver du ha god kunskap om och dokumentationsvana gällande särskilda befogenheter, tvångsvård och lagstiftning inom ramen för LVU. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person och ledare ser vi att du är trygg och tydlig i din roll på institutionen. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang och beslutsamhet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Du behöver också ha en god förmåga och erfarenhet av att samverka med både interna och externa aktörer. En annan viktigt egenskap är att du delar myndighetens och institutionens mål, riktlinjer och värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 2.9.1-985-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Damir Tomic
Biträdande institutionschef
010-4532402
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Camilla Silver
Tf avdelningsföreståndare

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

Jenny Kingstedt
ST/OFR
076 80 80 711Övrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.