Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

PTP-psykolog som kan bidra till livsviktig förändring.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Är du på jakt efter ett meningsfullt arbete där du gör skillnad för samhällets allra mest utsatta ungdomar? Då ska du jobba som psykolog på SiS ungdomshem Ljungbacken. Här får du arbeta i team tillsammans med andra som brinner för att bidra till en förändring i våra placerade ungdomars liv. På Ljungbacken arbetar vi med akut-, utredning- och behandlingsverksamhet. Som PTP psykolog får du möjlighet att utföra flera olika arbetsuppgifter, framförallt med koppling till det individinriktade psykologarbetet. Du kommer att utföra psykologutredningar, bedömningssamtal, bedömningar av riskfaktorer, behandlingsbehov och mottaglighet utifrån ett standardiserat instrument, och i viss mån samtalsbehandling. Du har varierade arbetsuppgifter och frihet att strukturera och planera ditt eget arbete. Du har en central roll i behandlingsteamet runt den unge och du kommer även att medverka till att öka institutionens kompetens. Gällande övrigt psykologarbete finns det stora möjligheter att utforma detta efter eget intresse. Hos oss får du PTP-handledning på plats, du är en del i vårt lokala psykologteam samt ingår i ett nätverk av psykologer från landets övriga SiS institutioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från psykologprogrammet och är redo att påbörja PTP. Meriterande är erfarenhet av neuropsykologiska utredningar, erfarenhet av arbete med ungdomar samt förtrogenhet med KBT-inriktat behandlingsarbete. Du har lätt att samarbeta och har ett prestigelöst förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Visstidsanställning under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-29 Referensnummer: 2.9.1-5224-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Niklas Borg
Bitr. institutionschef
010-453 67 19
OFR: Stefan Eriksson

072-553 6131

Lisa Lidström
Psykolog
010-453 6605
SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Martin Rapp

010-453 2798Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.