Jobbeskrivning

Gymnasielärare till SiS Ungdomshem Klarälvsgården

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.


Arbetsbeskrivning

Vill du anta en ny utmaning med ett annorlunda uppdrag, i en spännande miljö och i ett mindre sammanhang? Då tycker vi att du ska söka denna lärartjänst (GY-lärare i Naturkunskap, Religion, Musik) hos oss. På SiS Ungdomshem Klarälvsgården bedrivs egen skola i kombination med behandling för ungdomar placerade i heldygnsvård. Samverkan mellan skolan och avdelningarna är av central betydelse för hur väl vi lyckas att motivera ungdomen till att vända en negativ utveckling till något som kan innebära bättre förutsättningar till ett bra liv. Skolan består av en rektor, lärare, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare som i samarbete planerar, undervisar, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. Ett elevhälsoteam finns också. Inom institutionen bedrivs också egen hälso-sjukvård med sjuksköterska, psykolog och läkare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation eller lärarexamen/gymnasielärarkompetens i Naturkunskap, Religion, Musik.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. 

Du ska även ha:

  • Lärarlegitimation eller lärarexamen 
  • B-Körkort 

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23-06-2023.

 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-23 Referensnummer: 03630-2023

Kontaktpersoner

Christine Njiru Eriksson
christine.njirueriksson@stat-inst.se

Henrik Isgren
Facklig företrädare SACO-S
henrik.isgren@stat-inst.se
0104535626

Pia Gullarbergs
Facklig företrädare Seko
pia.gullarbergs@stat-inst.se

Johan Collin
Facklig företräde OFR
johan.collin@stat-inst.se