Jobbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka söker biträdande enhetschef

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


 

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av 5 enheter: särskild förstärkt enhet, utredning, låsbar behandling och öppen behandlingsenhet samt skola.

Vi söker två biträdande enhetschefer då två av våra kollegor i ledningsgruppen tar sig an andra uppdrag inom institutionen. Som biträdande enhetschef är du direkt underställd enhetschefen. Du arbetar med att leda och utveckla behandlingsarbetet på enheten.

Arbetsuppgifterna är mångfacetterade. Du är en person med särskilt ansvar för samordning och planering i verksamheten. Som biträdande enhetschef leder du och fördelar det dagliga arbetet på enheten. Du kommer att arbeta nära personalgruppen i verksamheten och leda/coacha dem i arbetet med ungdomarna. I funktionen som biträdane enhetschef är du också ställföredrädare för enhetschefen vid dennes frånvaro. Dokumentation är en betydande del av tjänsten. Du ansvarar för ungdomarnas vård- och behandlingsplanering under deras vistelse på ungdomshemmet. Biträdande enhetschef ingår i SiS ungdomshem Rebeckas beredskapsorganisation för hela institutionen enligt ett rullande schema.

Allt arbete utgår från våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet. 

Kvalifikationer

För att passa i rollen behöver du ha goda förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. I SiS menar vi att ett gott ledarskap innebär att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till medarbetares kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Du ska också ha: 

  • Utbildning: en akademisk grundexamen på 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap, alternativt att du har en motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
  • Arbetslivserfarenhet: erfarenhet av institutionsvård och behandlingsarbete. I rollen som biträdande enhetschef behöver du ha god kunskap om och dokumentationsvana gällande särskilda befogenheter, tvångsvård och lagstiftning inom ramen för LVU.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du är trygg och tydlig i din roll på institutionen. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 230406.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-06 Referensnummer: 2.9.1-2362-2023

Kontaktpersoner

Jenny Kingstedt
ST/OFR
jenny.kingstedt@stat-inst.se
010-453 40 77

Mika Erkkonen
Facklig företrädare - Seko
mika.erkkonen@stat-inst.se
010-453 52 12

Merja Aahtila
Saco-S
010-4532409

Sami Nadim
Enhetschef
sami.nadim@stat-inst.se
010-453 24 61