Jobbeskrivning

Administratör/Registrator till SiS Älvgården

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Älvgården i Hedemora tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.


Arbetsbeskrivning

Lockas du av ett omväxlande arbete med periodvis högt tempo och många kontaktytor? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Vi söker nu en serviceinriktad person med fokus på såväl helhet som detaljer och som gillar att träffa människor, arbeta med flera saker samtidigt och lösa problem som dyker upp med kort varsel.

Som registrator/administratör på Älvgården blir Du spindeln i nätet och ger god service till andra personer både inom och utanför institutionen och därmed blir du också, institutionens ansikte utåt. Du ansvarar för institutionens postöppning (både fysisk och Älvgårdens officiella e-postbrevlåda), diarieföring, registrering av besök och arkivet på institutionen. Du har även kontakt med allmänhet och handlägger utlämnande av allmänna handlingar. Du registrerar domar och sköter kontakten med förvaltningsrätten för kontroll att beslut inkommit i rätt tid. Du lägger upp klientjournaler, akter, hanterar delgivningskvitton samt handräckningsbegäran avseende våra klienter och aviserar socialtjänsten, försäkringskassan och bevakar klienternas sjukskrivningar. Utöver det fungerar Du som ledningsstöd till institutionens chefer med att bereda beslut i institutionen klientadministrativa system KAJ.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen är du strukturerad och noggrann. Du har också en god förmåga att samarbeta och ta egna initiativ. Vi utgår ifrån att Du som söker har en god administrativ förmåga och snabbt kan sätta dig in i olika system. Du tycker om att arbeta både självständigt såväl som tillsammans med kollegor. Genom ditt arbetssätt skapar du förtroende hos de du möter utifrån din profession. Du har ett stort intresse av att hantera hela bredden av våra administrativa frågor och har förmågan att planera, strukturera och prioritera bland arbetsuppgifter. Det är också viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och kommunicerar på ett tydligt sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Du skall även ha

  • Gymnasieutbildning, Handel och administrationsprogram eller liknande
  • Erfarenhet av att ha arbetat som administratör
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och i skrift
  • Goda datorkunskaper, främst i Word och Excel
  • B-Körkort

Det är meriterande om du har

  • Registratorsutbildning på eftergymnasial nivå
  • Erfarenhet av att ha arbetat med diarieföring i offentlig förvaltning, gärna med diarieföringssystemet Ciceron (Diabas)
  • Erfarenhet av liknande arbete vid en statlig myndighet
  • Erfarenhet av arbetet vid SiS

Anställning:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 230325

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-25 Referensnummer: 2.9.1 02034-2023

Kontaktpersoner

Lise-lott Evaldsson
Biträdande Institutionschef
lise-lott.evaldsson@stat-inst-se
010-4537011

Danielle Vykander
Facklig förtroendeman OFR
danielle.vykander@stat-inst.se
010-4537060

Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman SEKO
Rolf.lindqvist@stat-inst.se
010-4535797

Merja Aahtila
Fackligt ombud SACO-S
merja.aahtila@stat-inst.se
010-453 24 09