Jobbeskrivning

Köksassistent/Lokalvårdare till SiS ungdomshem Johannisberg

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården).


Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Johannisberg, enhet Sävast, söker nu en köksassistent 50 % till vårt centralkök. Till denna tjänst läggs 50 % städ av administrationslokaler och skollokaler. Som köksassistent är du behjälplig vår kock i sedvanliga centralkökssysslor som planering, inköp och tillagning av mat till ungdomar och personal. Det innebär att bereda ca 20 portioner, två mål om dagen. Du arbetar även själv i köket på eftermiddagarna. Köket förbereder också måltiderna för lördag och söndag vilka sedan serveras av avdelningspersonal under helgdagarna. All mat som hanteras på intuitionen beställs och tillhandahålls av köket. I arbetsuppgifterna ingår vidare egenkontroll enligt HACCP samt mottagande av leveranser. I samarbete med kocken kan man delta i matråd tillsammans med ungdomsgrupperna, vars syfte är att fånga upp önskemål, synpunkter, idéer och ge möjlighet till brukarperspektiv och delaktighet.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning inom hotell- och restaurangprogrammet eller utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet av liknande arbete och arbete med internkontroll är meriterande.
Arbetsuppgifterna kräver god samarbetsförmåga, personlig mognad, flexibilitet samt ett högt engagemang. Vi lägger stor vikt vid både yrkeskunnighet och personlig lämplighet.

Du ska även ha:

  • Goda kundkaper i svenska språket.
  • Datorvana för beställning av varor. 

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 4 april.

 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-04 Referensnummer: 2.9.1- 2005-2023

Kontaktpersoner

Maria Henriksson
Administrativ chef
maria.henriksson@stat-inst.se
010-4532089

Thomas Lundbäck
Fackligförtroendeman Seko
thomas.lundback@stat-inst.se
010-4532000

Cecilia Norman
Facklig företrädare - OFR
cecilia.norman@stat-inst.se
010-4535514

Sven-Åke Andersson
Fackligförtroendeman Saco-S
sven-ake.andersson@stat-inst.se
010-4534873