Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker flera behandlingssamordnare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS spelar en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Målgruppen är flickor och pojkar i åldern 16-20 år. SiS ungdomshem Margretelund finns i Lidköping och Falköping.

Arbetsbeskrivning

Vi söker tre behandlingssamordnare. Avdelning Kinnebäck, vår låsbara behandlingsavdelning för flickor, söker två behandlingssamordnare. Avdelning Täppan, vår låsbara mottagning och behovsbedömningsavdelning för pojkar, söker en behandlingssamordnare. I rollen som behandlingssamordnare har du ansvar för behandlingsplaneringen. Du har en samordnande roll i kontakten med andra aktörer såsom sjuksköterska, psykolog, lärare. Du har även en viktig funktion i kontakt och möte med kommunernas socialtjänst.

Kvalifikationer

För att vara behörig som behandlingssamordnare ska du vara utbildad socionom, socialpedagog eller behandlingspedagog. Du ska inneha god förmåga till att tala och skriva på det svenska språket. Erfarenhet inom SiS och behandlingsplanering ses som mycket meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och engagemang. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar arbetsprov och tester vid urvalsprocessen. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: 00285-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 00
Frida Strandberg Landin
SEKO
010-453 41 87

Erica Dagerfelt
t.f. avdelningsföreståndare Kinnebäck
010-4535 35 00
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsintervjuer kommer att ske löpande under annonseringen. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här