Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Margretelund söker Sjuksköterska som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du bli en av två sjuksköterska här på SiS ungdomshem Margretelund? Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att vara delaktig och göra skillnad för våra ungdomar! Som sjuksköterska hos SiS är du en del i ett sammanhang. Du ingår i ett team och deltar i behandlingsplanering tillsammans med yrkesgrupper som läkare, psykolog, och behandlingspersonal. Vi förutsätter att du söker jobbet för att du vill jobba nära våra ungdomar och se det som en tillgång att möta många olika personligheter. Arbetsuppgifterna kan, förutom omvårdnad och läkemedelshantering, rymma allt från stödjande samtal till akuta insatser men även ingå i vårt Elevhälsoteam. Som sjuksköterska inom SiS har du ett viktigt arbete med många kontakter. Vi tar ett helhetsgrepp tillsammans med socialtjänst och andra vårdgivare med ungdomen i fokus. Vi erbjuder dessutom en fin och naturskön arbetsmiljö med trevliga arbetskamrater, fokus på teamarbete och delaktighet. Därtill kan vi erbjuda dig en personlig utveckling. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan. Du kommer att arbeta på två orter, Lidköping och Gudhem/Falköping, men reser då åt endera hållet på arbetstid beroende på var din hemvist är.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med stor erfarenhet, gärna inom barn-och ungdomspsykiatrin eller distriktsvården. Ett krav är du kan arbeta både självständigt och i grupp samt fatta egna beslut inom din delegation. Du ska kunna lägga upp ditt arbete och arbetsdag självständigt, ta eget ansvar, vara en trygg förebild åt våra ungdomar och även stödjande för avdelningspersonalen i hälso-och sjukvårdsfrågor. Du ska också kunna sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt i ungdomsgruppen. I dina arbetsuppgifter ingår också att utbilda personal och utfärda delegationer för medicindelning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, såsom social kompetens, lyhördhet och god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. B-körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-21 Referensnummer: 00852-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Margareta Jonsson
biträdande institutionschef
010-453 35 02
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här