Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

2 Behandlingspedagoger till SiS LVM-hem Rällsögården. Ref 2048

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Rällsögården ligger i Ljusnarsbergs kommun, 8 mil norr om Örebro och 1,5 mil söder om Kopparberg. Vår målgrupp är män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, ibland med viss psykiatrisk problematik.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två behandlingspedagoger till SiS LVM-hem Rällsögården för en tillsvidaretjänst. Tjänst innebär tjänstgöring på schema (dag, kväll, helg) med en omfattning på 100%. Som behandlingspedagog på Rällsögården jobbar vi utifrån Lag (1988:870) om vård av missbrukare och det uppdrag som det innefattar. För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. I rollen ingår även att hålla grupper med klienterna. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm.

Kvalifikationer

- Utbildning Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Vid omvårdnadsarbete av hälso- och sjukvårdskaraktär kan nämnda krav ersättas med yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. - Kunskaper och färdigheter God svenska i tal och skrift B- körkort - Egenskaper och förmågor Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid ansökan tas utdrag från polisens misstanke- och brottsregister. Intervjuer sker löpande.
.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-28 Referensnummer: 2.9.1-3853-2022 ref 2048
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Felicia Sandberg
HR-administratör
010-453 57 07
Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman Seko
010-453 57 97

Daniela Dahlström
Avdelningsföreståndare
010-453 57 41
Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409

Thord Jansson
Facklig förtoendeman OFR
010-4534181Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här