Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som kan motivera till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Ekebylund, deltar du i verksamheten på öppen avdelningen och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Du kommer till stor del att jobba med att bygga trygga relationer och vara en god förebild för våra kvinnor. Arbetsuppgifterna varierar och man arbetar nära våra klienter på avdelningen. I arbetet ingår enskilda samtal med kvinnorna, kortare resor samt att tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. En del av arbetet innebär beteende och avdelnings observationer som skall dokumenteras, visitationer av avdelningarna samt vara behjälplig med praktiska göromål. Vi arbetar även med kontaktmannaskap vilket ingår i tjänsten. Samt att man är delaktig det löpande arbetet med de behandlingsmetoder vi erbjuder såsom bl.a. gruppverksamhet, återfallsprevention, ACT samt MI. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet både gentemot våra klienter och kollegor.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Du ska ha god samarbetsförmåga och en god språklig förmåga i tal och skrift. Du ska ha en minst tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning alternativt annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap. Meriterande är om du har utbildning i och erfarenhet av att arbeta med de behandlingsmetoder vi använder som bl.a. ÅP, ACT eller MI. Dokumenterad erfarenhet inom missbruk/psykiatri eller målgruppen krävs. Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Ekebylund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse med 6 månaders provanställning inledningsvis.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31 Referensnummer: 2.9.1-54871-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Laila Linde
Seko
010-4532520

Marjo Luodelahti
Avdelningsföreståndare
010-453 25 41
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Per Börgesson
OFR
010-4532542Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.