Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Brandsakkunnig som kan skapa förutsättningar för en brandfri verksamhet

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda. Till årsskiftet kommer vi att flytta till nyrenoverade lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett uppdrag där du bidrar till en livsviktig förändring? Vi söker efter dig som är brandsakkunnig, och som vill ha ett arbete som både skapar förutsättningar för en brandfri verksamhet och bidrar till att förändra människors liv till det bättre. Tillsammans med drivna kollegor i en kompetens och samarbetsinriktad arbetsgrupp kommer du utveckla myndigheten i alla typer av brandskyddsfrågor, exempelvis via att planera, genomföra och följa upp och genomföra kunskapshöjande insatser vad gäller brandsäkerhet. Arbetsgruppen har olika kompetenser och ansvarsområden varav du lägger upp arbetet enskilt och arbetar i projektform. Du har även kontakt med ett stort antal medarbetare inom myndigheten och externa konsulter. Du är även aktiv i förändrings- och förbättringsarbeten där du diskuterar, ifrågasätter och ser till att din stora kunskap inom brandsskyddsfrågor faktiskt appliceras i praktiken. Du har ett stort handlingsutrymme då du är vår expert i brandsäkerhetsfrågor, och det är din tolkning av regelverk och revisionsbesiktningar som gäller, varför du har ett stort ansvar att analysera och ta beslut kring dessa. Eftersom du ser till helheten när du läser ritningar, handlingar, brandskyddsdokumentation och annat viktigt arbetsmaterial så tror vi att du lyckas kvalitetsgranska och säkerställa att vi arbetar enligt lag och praxis inom barnsäkerhetsfrågor, ett arbete du sedan implementerar. Du är därför ett bollplank ut mot verksamheten och är tydlig och pedagogisk i dina instruktioner. Målet med din anställning är att hjälpa våra institutioner att skapa brandfria miljöer för våra intagna ungdomar och klienter. Du leder utbildning, utveckling och förändringar där du ser behov, med utgångspunkten att det varken ska förekomma - eller kunna förekomma - bränder. Du agerar professionellt mot leverantörer för att säkerställa att vi har brandsäkert material. Du testar även de produkter vi köper in, med syfte att säkerställa att de lever upp till kraven. Vid behov granskar du förfrågningsresultat och kommer med granskningssynpunkter som de externa konsulterna ska arbeta in och korrigera vid nybyggnad/ombyggnad av våra lokaler.

Kvalifikationer

Du arbetar bra med andra och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi tror att du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Med tanke på ditt uppdrag tar du ansvar för din uppgift, strukturerar dina angreppsätt och driver arbetet inom brandskydd. Du behöver tänka strategiskt och ha ett brett och långsiktigt perspektiv på enklare och mer komplexa frågor. Du ska ha: • erfarenhet från tidigare roller där du varit sakkunnig och kravställare gentemot brandkonsulter, tillsynsmyndigheter och projektörer • dokumenterat goda resultat av att ge stöd inom brandskyddsarbete, t.ex. SBA • omfattande kunskap i brandsäkerhetsfrågor • skapat goda resultat i budgetering och uppföljning av brandsäkerhetsåtgärder • tagit initiativ till- och presterat väl i utveckling och implementering av ständiga förbättringar av brandskyddsarbete Du bör ha: • förmåga att ansvara för och revidera gemensamma brandskyddsanvisningar • nått framgång i att samverka med andra aktörer inom brandsäkerhetsområdet • praktisk kunskap av arbete i byggprojekt/entreprenader • certifikat inom SBF Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsprov och urvalsfrågor kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. I tjänsten kommer du att resa till våra institutioner som finns över hela landet, så det är viktigt att du trivs med att delvis vara på resande fot i ditt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid SiS tillämpar provanställning om sex månader

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-26 Referensnummer: 2.9.1-1544-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jan Berg
Enhetschef
010-453 41 04
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.