Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker HR-generalist

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Bärby är inne i en utvecklande fas där vi aktivt arbetar med att skapa en ny ledningsgrupp, skapa struktur för möten, arbeta aktivt med personalförsörjning och kompetens, skapa ny kultur och öka våra kompetenser inom flera områden. Turen har kommit till HR-området och vi söker därför nu en HR-generalist som organisatoriskt kommer tillhöra den administrativa enheten med biträdande institutionschefen som närmaste chef. Du kommer ingå i en arbetsgrupp bestående av bemanningsansvarig samt personal- och ekonomi administratörer. Som HR-generalist hos oss arbetar du brett inom HR-området och med att vara ett stöd i det löpande personalarbetet. Du ansvarar för rådgivning och stöd till chefer inom villkor och avtal, löne- och kollektivavtalsförhandlingar, rekrytering, karriärsutveckling och planering samt systematiskt arbetsmiljöarbete. Två centrala arbetsområden du kommer arbeta med är arbetsmiljö- och arbetskulturfrågor (grupp) respektive rehabiliteringsärenden (individ). Delta som representant för arbetsgivarsidan i facklig samverkan såsom MBL 19, MBL 11 och skyddskommitté ingår i tjänsten. Du förväntas i din roll som HR-generalist ha kännedom om arbetssätt, processer och regelverk avseende HR-området. Du behöver löpande hålla dig uppdaterad med vad som gäller för HR-området inom staten. Din närmaste kollega kommer bli institutionens HR-administratör. Tjänsten kan innebära resor. Rollen som HR-generalist kräver hög tillgänglighet, närvaro på plats och stor noggrannhet och ett gott bemötande.

Kvalifikationer

Du ska ha: - högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant, helst personalvetarprogrammet eller liknande examen. (Obs minst kandidat examen) - erfarenhet av HR-arbete helst inom statlig förvaltning Personliga egenskaper: - Du har en god samarbetsförmåga - Du har en god initiativförmåga och kan arbeta självständigt - Du är flexibel och kan arbeta med flera frågor samtidigt - Du är administrativt driven och är noggrann - Du har en god kommunikationsförmåga - Du trivs med en nära kontakt med verksamheten och vill arbeta både operativt och strategiskt i samarbete med andra. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-3425-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Moshe Sinita
Bitr. Institutionschef
010-453 22 02
Adham Sultan
seko
010-453 23 75

Henrik Isgren
saco
010-453 56 26

Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.