Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem EKNÄS söker Behandlingssekreterare (dnr 4722-2019)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Eknäs ligger naturskönt invid Mälaren, cirka tio minuters bilväg söder om Enköping. Vi har fyra avdelningar med riktat behandlingsinnehåll samt skola för pojkar omhändertagna enligt LVU i åldern 16-20 år.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att fungera som spindeln i nätet när det gäller utredningsverksamheten. I arbetsuppgifterna ingår att Samla in information från bl.a. socialtjänst, sjukvård, BUP för att sammanställa elevens bakgrund. Samordna och ansvara för planering av teammöten och konferenser som ingår i utredningen samt leda teammöten och konferenser med socialtjänst. Hålla kontakt med socialtjänst, föräldrar, ungdomar och övriga inblandade under utredningstiden Handleda behandlingsassistenterna i deras utredningsarbete. Tillsammans med psykolog planera, genomföra samt sammanställa föräldraintervjuer. Dokumentera i journalföringssystemet KIA. Ha enskilda samtal och intervjuer med ungdomar. En viktig del av arbetet är att säkerställa att allt dokumentationsarbete kring varje ungdom i teamet görs enligt gällande lagar och SiS riktlinjer. Sammanställa utredningsmateriel från institutionens övriga yrkeskategorier för att formulera rekommendationer för fortsatta insatser. Färdigställa och se till att utredningarna blir klara i tid enligt de överenskommelser som gjorts med socialtjänsten. I tider då det finns en stor andel akutplacerade ungdomar, förväntas du att också utföra andra arbetsuppgifter, enligt arbetsledarens anvisningar. Du kommer också att utbildas i att göra missbruksutlåtanden, riskbedömningar och slutanteckningar.

Kvalifikationer

Du ska vara socionom, socialpedagog, beteendevetare eller ha annan akademisk utbildning (minst 180 HP) som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör även ha erfarenhet av behandlings- och utredningsarbete av barn och unga. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och/eller av arbete på liknande befattning är detta meriterande. Arbetet ställer stora krav på den personliga lämpligheten. Du bör vara flexibel, ha förmågan att hantera en hög arbetsbelastning och kunna arbeta självständigt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier krävs en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner. Därtill är du organiserad och strukturerad och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet ställer även krav på att du har en god analytisk förmåga och att du kan sammanfatta dig klart och tydligt. Allt arbete inom SiS utgår ifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet. Erfarenhet i utrednings - och behandlingsarbetet är önskvärt. På grund av Eknäs geografiska läge krävs det att du har körkort (B) och tillgång till egen bil .

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Anställning tillsvidare som inkluderar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-15 Referensnummer: A917742
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00

Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Patrick Fällman
OFR - SiS


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här