Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt 74 %

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol-eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utredning- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en pooltjänst vilket innebär att du kommer arbeta på samtliga avdelningar på institutionen. Du ansvarar för tillsyn av klienterna nattetid och bemöter våra klienter på ett professionellt sätt samt arbetar för att motivera dem till ett drogfritt liv genom enskilda samtal. Du ansvarar även för vissa, från sjuksköterska, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter. Du ansvarar för iordningsställande och viss städning av lokaler. Dokumentation utgör en betydande och stor del av arbetet.

Kvalifikationer

Är du undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet eller innehar du 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete? Då kan det vara dig vi söker, ta chansen och sök ett livsviktigt jobb. Du vill och kan arbeta både självständigt och i grupp, du är flexibel, ansvarstagande och en trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett genuint intresse för behandlingsarbete och att möta människor i utsatta situationer. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Provanställning tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-15 Referensnummer: 2.9.1 01826 2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Angelica Långdahl
Hr-Partner
010-453 70 15
OFR Danielle Vykander

010-453 70 70

Seko Rolf Lindqvist

010-453 57 97

Saco-S Merja Aahtila

010-453 24 09


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke-och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.