Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, samordnare öppen avdelning Ängen

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Ängen, vilken är en öppen avdelning med fyra platser. Vid avdelning Ängen vårdas kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik.

Kvalifikationer

Examen från tvåårig eftergymnasial utbildning eller annan relevant utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. * God förmåga att planera den dagliga verksamheten * God förmåga att genomföra de planerade aktiviteterna tillsammans med klienterna * God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla * God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete * God förmåga både till självständigt arbete och samarbete med andra Erfarenhet av tvångsvård inom LVM, och samordningsuppdrag är meriterande Tjänsten avser heltidstjänstgöring med tjänstgöring varannan helg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. Vi begär utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Vi tillämpar provtjänstgöring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-08 Referensnummer: 2.9.1-5277-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Hansson
Avdelningsföreståndare, avd Hill/Höje
010-453 3041
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Laila Siljedahl
Institutionschef
010-453 3001
Patrik Riborg
SEKO
0104533040

Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.