Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande institutionschef 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Biträdande institutionschef (BIC), bistår institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och du jobbar på dennes uppdrag. BIC ersätter institutionschefen vid dennes frånvaro. Du som BIC har chefsansvar för institutionens utrednings-, service- och administrationspersonal. Du kommer arbeta med arbetsmiljö- och personalfrågor, ansvara för fastigheter och drift samt vara ett stöd till institutionens avdelningsföreståndare. Som BIC på Renforsen ingår du i en kreativ ledningsgrupp som med gott arbetsklimat jobbar tillsammans mot uppsatta mål. Vi erbjuder dig arbete och delaktighet i en verksamhet som är i ständig förändring utifrån ett livsviktigt uppdrag.

Kvalifikationer

Minst akademisk grundexamen 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap. Chefserfarenhet företrädesvis från socialtjänst eller vård och behandling. B-körkort. Du ska vara ekonomiskt och administrativt driven och strukturerad, samt van att arbeta med flera frågor samtidigt. God dokumentations- och kommunikationsförmåga är ett krav. Hög förmåga till att samarbeta med kollegor på olika nivåer på institutionen såväl som i myndigheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Provanställning 6 mån tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: A922834
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christopher Wangson
Institutionschef
010-453 55 01
Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09

Kristina Wallner
Biträdande institutionschef
010 - 453 55 21
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
SiS LVM-hem Renforsen