Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse SiS söker en Förvaltningsledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets enhet för verksamhetsstöd söker vi en förvaltningsledare med uppdrag att leda och samordna arbetet med SiS verksamhetssystem. Enheten har sex medarbetare som tillsammans med SiS vård- och behandlingsenhet och forsknings- och utvecklingsenhet utgör SiS avdelning för utveckling av vård- och behandling. Enheten för verksamhetsstöd arbetar enligt förvaltningsstyrningsmodellen pm3. Modellen baseras på en samverkan mellan verksamhet och IT. Som förvaltningsledare ansvarar du för att leda och samordna förvaltningsarbetet inom ramen för överenskomna förvaltningsplaner. I din roll ingår att leda och samordna arbetet för fyra systemförvaltare. Du är även kravställare och beställare av tjänster mot IT-utveckling, drift och support. I nära samarbete med förvaltningsobjektets styrgrupp och objektägare, ansvarar du för att beställda förvaltningsuppdrag planeras, utförs och följs upp. Förvaltningsarbetet omfattar både vidmakthållande och vidareutveckling av samtliga objekt och system på enheten. Av den anledningen är det viktigt att ha en helhetssyn över verksamheten.

Kvalifikationer

Du ska ha: - relevant högskoleutbildning, t.ex. civilingenjör eller systemvetare, alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt - tidigare erfarenhet av att vara uppdragsledare Du bör ha: - kunskap om förvaltningsstyrning och särskilt pm3 - erfarenhet av att arbeta i team - tidigare erfarenhet av att leda grupper Vi söker dig som har en god förmåga att strukturera ditt arbete och är noggrann och kvalitetsmedveten. Du tar gärna initiativ samtidigt som du är stresstålig, vilket innebär att du självständigt kan driva och slutföra arbetsuppgifter mot angiven tidsgräns. Du är kundfokuserad och samarbetar med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om sex månader

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-10 Referensnummer: A988841
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ahmad Mari
Enhetschef
010 - 453 40 61
Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.