Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarierande behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent hos oss blir det övergripande uppdraget att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva genom att tillsammans med ungdomarna träna på att vidmakthålla ny inlärd kunskap och strategier. Arbetsuppgifterna innebär att stärka ungdomarna i färdighetsträning både på institutionen och utanför institutionen. Du kommer genom samtal motivera och förmå ungdomarna att delta i sin behandlingsplanering, skolverksamhet samt dagliga sysslor som exempelvis städ och tvätt. Du står för struktur, tydlighet och mycket omsorg i mötet med ungdomarna du möter hos oss.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Kan du stimulera och utveckla ungdomarnas fritidsintressen och har erfarenhet av arbete med ungdomar är detta meriterande. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Utbildning i ART, MI, KOMET eller ÅP är meriterande. Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret. Denna tjänst passar dig som studerar eller eventuellt arbetar deltid. Vi söker timvikarier som kan arbeta både dag, kväll, natt och helg med både framförhållning och kort varsel.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: Bmg2207
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabet Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Robert Tegman
OFR
010-453 28 11

Nathali Stålhammar
Avdelningsföreståndare
0104532821
Linda Eriksson
SEKO
010-453 28 12

Pernilla Jansson
Tf. avdelningsföreståndare
0104532839
Henrik Isgren
Saco-S
010-453 56 26
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.