Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Slöjdlärare (textil) på SiS Ljungaskog (100 %)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Lärdomsskolan på SiS Ljungaskog står inför en spännande och intensiv utvecklingsperiod som innefattar såväl fysiska förändringar, bland annat i form av en helt nybyggd skola som stod färdig i februari 2021, som organisatoriska förändringar där vi nyligen omdefinierat och förtydligat vår vision samt våra prioriterade utvecklingsområden. Vi söker nu dig som vill arbeta som ämneslärare i textilslöjd. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att bedriva undervisning/planering samt bedömning/betygsättning i ditt ämne, med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar samt att vara mentor där du är en naturlig länk mellan skola och avdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i textilslöjd. Du har erfarenhet av att arbeta systematiskt enligt en språkutvecklande arbetsmodell, arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse och under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-23 Referensnummer: 2.9.1- -2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
0104537311
Cecilia Hyberg, ST
Behandlingspedagog
010-453 73 00

Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010-453 63 00

Martin Rapp
Facklig representant för Seko
0768291808


Övrigt

Övrigt: Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Vi tillämpar provanställning Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.