Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Tysslinge har en heltidsanställd sjuksköterska och söker nu en sjuksköterskekollega för att säkerställa att ungdomarna får den sjukvård de har rätt till. Arbetsuppgifterna består av: - Samarbete med konsultläkare (allmän och psykiater) kring ungdomarnas hälsa. - Hälsosamtal med ungdomarna. - Ansvar för läkemedelshantering och delegering. - Sjukvård liknande skolsjukvård, såväl utifrån mer akuta som planerade behov. - Deltagande i institutionens elevhälsoarbete, där exempelvis undervisning i sex- och samlevnad och drop-in-mottagning ingår. - Deltagande i egenkontroll, kvalitetssäkring och utveckling av hälso- och sjukvården på institutionen.

Kvalifikationer

Du ska: • Vara legitimerad sjuksköterska Meriterande: • Vidareutbildning inom skola, distrikt, psykiatri eller barn- och ungdom. • Arbete inom statlig verksamhet. • Arbete inom låsbar enhet/slutenvård. • Annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-09 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-4401-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
SACO - Pontus Poysti

010-453 42 90

Lena Engström
Sjuksköterska
010-453 42 12
SEKO - Mika ErkkonenST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här