Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

4 st. Behandlingspedagoger/assistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Gudhemsgården erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. I arbetet som Behandlingspedagog/behandlingsassistent deltar du i de dagliga uppgifter som arbetet innebär. Du arbetar i team kring varje klient. Din arbetsuppgift är att kartlägga klientens resurser och behov samt motivera till fortsatt vård i frivilliga former. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö, därmed är det viktigt att upprätthålla en tydlig struktur med ledning av gällande lagstiftning, riktlinjer och säkerhetsrutiner. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord för bemötande respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller med utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. Men vi söker också dig med utbildning till undersköterska/skötare för tjänst som behandlingsassistent. Strukturerad dokumentation är ett krav i det dagliga arbetet. Det är även meriterande med utbildning och erfarenhet av MI och återfallsprevention. Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Du bör vara stabil och stresstålig under pressade situationer. Du ska ha en god förmåga till samarbete i olika team och kunna arbeta mot både kort- och långsiktiga mål. I arbetet med utsatta och ibland utagerande klienter läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar. Erfarenhet av att ha arbetat på institution och/eller att arbeta med klienter i denna målgrupp är meriterande. Du bör vara trygg i dig själv, orädd, flexibel, ha lätt för att skapa relationer samt brinna för att arbeta med människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-30 Referensnummer: 2.9.1-6853-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Yvonne Binnberg
Avdelningsföreståndare
010-453 62 40
Jimmy Hägg
Företrädare SEKO
010-453 62 12

Annelie Jonsson
Avdelningsföreståndare
010-453 62 63
Merja Aahtila
Ordförande Saco-S
010-453 24 09

Stefan Eriksson
Vice ordförande ST/OFR
072-553 61 31Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.