Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

En Sjuksköterska som vill mer

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på SiS ungdomshem Björkbacken har du ett självständigt, stimulerande och utmanande arbete, där du gör stor skillnad för våra placerade ungdomar. Dina personliga egenskaper är viktiga! Vi söker en person med stort engagemang, stort hjärta och humor samtidigt som du är en fena på samarbete och har en genuint positiv människosyn. Du är tydlig, stabil, stresstålig och kan sätta gränser. Du skall ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer i ditt arbete göra bedömningar av ungdomarnas fysiska och psykiska hälsa utifrån din yrkesroll. Du förbereder och assisterar vid läkarrond, ansvarar för läkemedelsadministration, deltar i behandlingsmöten gällande ungdomar, ingår i institutionens elevhälsoteam, utbildar avdelningspersonal samt har andra förekommande hälso- och sjukvårdsinsatser. Du kommer att ha ett nära samarbete med övrig personal som tjänstgör vid institutionen och möter dagligen våra ungdomar i ditt arbete. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag dagtid.

Kvalifikationer

Du skall var legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har varit yrkesverksam som sjuksköterska i några år, gärna inom akutsjukvård eller på ungdomsmottagning. Det är meriterande om du har vidareutbildning i psykiatri samt erfarenhet av psykiatri- och missbruksvård eller är barnmorska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-1617-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linda Suslin Spiess
Institutionschef
010-453 3301
Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Destiny Williams
SSK
010-453 3371
Stefan Hasselfors
Företrädare SEKO
010-453 6429

Gunnar Albinsson
Företrädare SACO
Vx. 010-453 40 00Övrigt

Övrigt: Vi tillämpar 6 månaders provanställning på alla tillsvidaretjänster. Utdrag ur misstanke - och belastningsregistret kommer inhämtas innan anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Övrig info: Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökninsperioden Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här