Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker en Leg. sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Eknäs ligger naturskönt invid Mälaren, cirka tio minuters bilväg söder om Enköping. Vi har fyra avdelningar med riktat behandlingsinnehåll samt skola för pojkar omhändertagna enligt LVU i åldern 16-20 år.

Arbetsbeskrivning

Som institutionens sjuksköterska består ditt arbete av bl.a. -att göra bedömningar och genomföra samtal med ungdomarna -läkemedelshantering -ansvar för hälso- och sjukvårdsinsatser som ingår i ungdomens vård- och behandlingsplan -deltagande vid ungdomskollegium och elevhälsomöten - tillsammans med läkare samordna kontakter med externa vårdgivare -deltagande vid läkarmottagning och rond -dokumentationer i journalsystemet Take Care -deltagande i institutionens systematiska kvalitetsarbete Detta på en SiS institution med maximalt 26 ungdomar närvarande samtidigt. Se gärna vidare i bifogad länk, som ytterligare förtydligar arbetets innehåll.

Kvalifikationer

Du ska vara Legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet som gör dig trygg i din yrkesroll, och som inte gör dig främmande, att inom arbetsområdet, fatta egna beslut. Tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och erfarenhet att arbeta i journalsystemet Take Care är meriterande. Arbetet ställer stora krav på den personliga lämpligheten.Det krävs att du har en humanistisk människosyn, att du är flexibel och har förmågan att bitvis kunna hantera en hög arbetsbelastning. Då arbetet även innehåller samarbete med andra yrkeskategorier, i huvudsak inom institutionen, krävs en god samarbetsförmåga, och en förståelse för andras roller. Därtill är du strukturerad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Allt arbete inom SiS utgår ifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet, vilka du förutsätts dela.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Rekryteringssamtal kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, och vi tillämpar provanställning för nya medarbetare.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-09 Referensnummer: 03155-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Christer Wennerström
Bitr. institutionschef
0104532602
Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00

Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640Övrigt

Övrigt: Med anledning av institutionens geografiska läge, och att bilkörning förekommer i arbetet, behövs att sökande har körkort och tillgång till bil. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här