Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker utredare med inriktning på verksamhetsutveckling av vård- och behandling

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets vård-och behandlingsenhet (VoB) som har 16 medarbetare söker vi nu två utredare för att för att arbeta med verksamhetsutveckling av ungdomsvården och missbruksvården. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten vid våra LVM-hem och särskilda ungdomshem i frågor om vård- och behandling, hälso-och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet. Ditt uppdrag Som utredare bidrar du till att ungdomsvården utvecklas enligt kunskapsbaserade principer och metoder. Du arbetar med normering, implementering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet. Du ger rådgivning och stöd till verksamhetskontor och institutioner. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning.

Kvalifikationer

• Akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. • Erfarenhet av självständigt utredningsarbete i offentlig verksamhet inom vård- och behandlingsområdet • Erfarenhet av vård och behandling av ungdomar i öppna eller slutna former som t.ex. HVB-hem. • Mycket god analytisk förmåga. • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift anpassat till olika målgrupper. Meriterande: • Erfarenhet från projektledning • Erfarenhet som chef/ledare Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 2.9.1-4394-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.