Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykologassistent till SiS ungdomshem Hässleholm

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en psykologassistent till vår utredningsavdelning Hovdala under sommarsemesterperioden. Som psykologassistent kommer du arbeta med utredningar av ungdomar i åldrarna 12-16 år på uppdrag av socialtjänsten, detta under handledning av legitimerade psykologer. Du genomför kartläggningar kring ungdomens livssituation och funktionsnivå i linje med rådande utredningsmodell. Modellen innefattar beteendeobservationer, pedagogutlåtande, psykologutlåtande, familje- och nätverksutlåtande, hälsodeklaration samt risk- och behovsbedömning. Efter genomförd utredning ansvarar du för att utredningen dokumenteras och förmedlas till såväl socialtjänsten som till ungdomen och dennes nätverk.

Kvalifikationer

Till arbetet som psykologassistent söker vi dig som är i slutet av din psykologutbildning och som genomfört din kandidat. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete. Personliga egenskaper Som person är du stabil och trygg i dig själv, noggrann, kommunikativ och strukturerad samt har en god förmåga att skapa allians med de du möter. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, planeringsförmåga, initiativförmåga samt god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Du behöver också kunna ge och ta emot kollegial feedback. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-12 Referensnummer: 2.9.1-1769-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Höjman
Biträdande institutionschef
010-453 53 02
Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29


Övrigt

Övrigt: Anställningsform: Allmän visstid under sommarsemesterperioden Omfattning: 6-8 veckor Arbetstid: Dagtid måndag-fredag. Flextid gäller på arbetsplatsen SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.